قارچ ناخن چیست؟ علت قارچ ناخن و نحوه درمان کردن آن؟ بررسی علمی!

( 200 )

قارچ ناخن یک عفونت شایع ناخن است که به صورت لکه ای سفید یا زرد مایل به قهوه ای در زیر نوک ناخن دست یا پا شروع می شود. همانطور که عفونت قارچی عمیق تر می شود، ناخن ممکن است تغییر رنگ داده، ضخیم شده و در لبه ها خرد شود. قارچ ناخن می تواند یک یا چندین ناخن را تحت تاثیر قرار دهد. عفونت‌های قارچی ناخن معمولاً با گذشت زمان ایجاد می‌شوند، به همین دلیل ممکن است در مراحل اولیه متوجه بروز این مشکل در ناخن های خود نشوید.

در این مطلب از سایت آکادمی ملانژ رویا اکبری تصمیم داریم به شما بگوییم قارچ ناخن چیست و علت قارچ ناخن و درمان قارچ ناخن را به طور کامل بررسی کنیم. همراه ما باشید!

قارچ ناخن چیست؟ علت قارچ ناخن و نحوه درمان کردن آن؟ بررسی علمی!

علت بروز قارچ ناخن

قبل از اینکه به دنبال راهی برای درمان قارچ ناخن باشید، باید بدانید علت به وجود آمدن قارچ ناخن چیست. عفونت قارچی ناخن از رشد بیش از حد قارچ ها در داخل، زیر یا روی ناخن رخ می دهد. قارچ ها در محیط های گرم و مرطوب رشد می کنند، بنابراین این نوع محیط می تواند به طور طبیعی باعث افزایش جمعیت آنها شود.

قارچ هایی که از قبل در بدن یا روی بدن شما وجود دارند می توانند باعث عفونت ناخن شوند. اگر با فرد دیگری که عفونت قارچی دارد تماس داشته باشید، ممکن است به این عارضه مبتلا شوید. عفونت های قارچی ناخن های پا را بیشتر از ناخن های دست درگیر می کنند، احتمالاً به این دلیل که انگشتان پا معمولاً در کفش قرار دارند که جایی گرم و مرطوب برای رشد قارچ ها است.

اگر از افرادی هستید که هرماه برای کاشت ناخن یا مانیکور و پدیکور به سالن ناخن می روید، حتماً بپرسید که کارکنان چگونه ابزارهای خود را ضدعفونی می کنند و هر چند وقت یکبار این کار را انجام می دهند. ابزارهایی مانند سوهان و ناخن گیر اگر ضدعفونی نشوند، می توانند عفونت های قارچی را از فردی به فرد دیگر منتقل کنند.

به طور کلی می توان گفت علت قارچ ناخن به عوامل مختلفی بستگی دارد و این عارضه ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد. در بخش بعدی افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به قارچ ناخن هستند را به شما معرفی خواهیم کرد.

وسایل کاشت ناخن( برای کاشت ناخن چه ابزار و وسایلی نیاز داریم؟)
ادامه مطلب

چه کسانی در معرض ابتلا به عفونت های قارچی هستند؟

برخی از افرادی که بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به قارچ ناخن هستند عبارتند از افرادی که:

  1. دیابت دارند
  2. به بیماری هایی که باعث گردش خون ضعیف می شود مبتلا هستند
  3. بالای 65 سال سن دارند
  4. ناخن مصنوعی استفاده می کنند
  5. در یک استخر عمومی شنا می کنند
  6. آسیب ناخن دارند
  7. آسیب پوستی در اطراف ناخن دارند
  8. انگشتان دست یا پا را برای مدت طولانی مرطوب نگه می دارند
  9. سیستم ایمنی ضعیفی دارند
  10. از کفش های پنجه بسته مانند کفش تنیس یا چکمه استفاده می کنند
  11. به سالن های ناخن نامعتبر و غیربهداشتی مراجعه می کنند.

عفونت ناخن در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد و این عفونت در بزرگسالان بیشتر از کودکان دیده می شود. اگر یکی از دوستان و اعضای خانواده شما به قارچ ناخن مبتلا شده باشد، احتمال ابتلای شما هم افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین افراد مسن در معرض خطر بالایی برای ابتلا به عفونت قارچی ناخن هستند؛ زیرا گردش خون ضعیف تری دارند. از طرفی دیگر با افزایش سن، ناخن ها کندتر رشد می کنند و ضخیم می شوند.

ممکن است از خود بپرسید از کجا بفهمیم به قارچ ناخن مبتلا شده ایم و علائم اولیه قارچ ناخن چیست؟ در بخش بعدی به این سوال پاسخ خواهیم داد.

علائم قارچ‌ناخن

قارچ ناخن ممکن است بخشی از ناخن، کل ناخن یا چندین ناخن را درگیر کند.علائم شایع عفونت قارچی ناخن عبارتند از:

  • یک ناخن کج شده که ممکن است از بستر ناخن بلند شود
  • بویی که از ناخن آلوده می آید
  • یک ناخن شکننده یا بسیار ضخیم

از آنجایی که سایر عفونت ها هم می توانند روی ناخن تأثیر بگذارند و علائمی مشابه عفونت قارچی ناخن نشان دهند، تنها راه برای تشخیص دقیق مراجعه به پزشک است. خوشبختانه روش های زیادی برای درمان قارچ ناخن وجود دارد که در بخش بعدی به معرفی آن ها می پردازیم.

علائم قارچ ناخن

درمان قارچ ناخن

حال که متوجه شدید قارچ ناخن چیست و چه علائمی دارد، بهتر است با روش های درمان آن هم آشنا شوید. توجه داشته باشید که محصولات بدون نسخه معمولا برای درمان عفونت قارچی ناخن توصیه نمی شوند؛ زیرا این داروها در اکثر مواقع نتایج قابل اعتمادی ارائه نمی دهند. بهترین کار این است که برای تشخیص دقیق بیماری و درمان آن به پزشک مراجعه شود. پزشک ممکن است برای درمان این مشکل،  یک داروی ضد قارچ خوراکی تجویز کند. برای مثال داروهای زیر موثرترین داروها برای درمان عفونت قارچی ناخن هستند:

  • تربینافین (Lamisil)
  • ایتراکونازول (اسپورانوکس)
  • فلوکونازول (دیفلوکان)
  • گریزئوفولوین (Gris-PEG)
انواع کاشت ناخن ( با پودر، قالب و ژل) بررسی مزایا و معایب هر کدام!
ادامه مطلب

علاوه بر این، پزشک شما ممکن است درمان های ضد قارچ دیگری مانند لاک ناخن ضد قارچ یا محلول های موضعی را تجویز کند. این درمان‌ها به همان روشی که لاک ناخن می زنید، روی ناخن مالیده می شوند. بسته به نوع قارچ، عامل و همچنین میزان عفونت، ممکن است مجبور شوید چندین ماه از این داروها استفاده کنید.

نکاتی برای جلوگیری از قارچ ناخن

ایجاد چند تغییر ساده در سبک زندگی می تواند به جلوگیری از قارچ ناخن کمک کند. برای مثال مراقبت خوب از ناخن ها و مرتب و تمیز نگه داشتن آنها، راه خوبی برای جلوگیری از عفونت است.

شما باید از آسیب رساندن به پوست اطراف ناخن خود اجتناب کنید. همچنین اگر به سالن های ناخن رفتید، ناخن کاری را انتخاب کنید که کاشت ناخن هایتان را بدون هیچ آسیبی به اطراف ناخن انجام دهد. در واقع انتخاب یک ناخن کار ماهر یکی از مهم ترین اقداماتی است که شما باید برای جلوگیری از این بیماری انجام دهید؛ چرا که برخی از خانم ها به دلیل کاشت غیراصولی و غیربهداشتی به قارچ ناخن مبتلا می شوند.

علاوه بر این موارد، اگر قرار است برای مدت طولانی دست هایتان در معرض رطوبت باشد، بهتر است از دستکش استفاده کنید. راه های دیگر برای جلوگیری از قارچ ناخن عبارتند از:

  • شستن دست ها پس از لمس ناخن های آلوده
  • پاهای خود را بعد از حمام به خوبی خشک کنید، به خصوص بین انگشتان پا
  • گرفتن وقت مانیکور یا پدیکور از سالن های معتبر
  • اجتناب از پابرهنه ماندن در مکان های عمومی
  • کاهش استفاده از ناخن مصنوعی و لاک ناخن
  • و…

نکاتی برای جلوگیری از قارچ ناخن

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم به شما بگوییم که قارچ ناخن چیست و چه علائمی دارد. همچنین علت قارچ ناخن و روش های درمان آن را هم تا حدودی بررسی کردیم. شما با رعایت چند نکته بهداشتی ساده می توانید خطر ابتلا به این بیماری را به حداقل برسانید. همچنین اگر قصد انجام کاشت ناخن را دارید، کافیست به یک ناخنکار ماهر و مجرب مراجعه کنید تا نگرانی بابت ابتلا به عفونت های قارچی ناخن نداشته باشید.

امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند!

همه چیز درباره کاشت ناخن
ادامه مطلب

منبع

برای دریافت مشاوره آموزش و ثبت‌نام دوره‌ها با ما تماس بگیرید.

ثبت درخواست

لطفا صبر کنید

طراحی و توسعه توسط کاسبی